L’espectacle de la indignitat


Fotografia: Mònica Parra_32

INDIGNANT és que el Parlament voti uns retalls socials  que afecten a la gent que ja està més afectada per la crisi.

INDIGNANT és que CIU hagi suprimit l’impost de successió i defensi restriccions dels serveis socials que toquen drets fonamentals com la salut, l’educació i la vivenda.

INDIGNANT és que els diaris, els editorials, al majoria d’articles d’opinió i els tertulians s’escandalitzin dels aldarulls al davant dels Parlament i no de la violència que s’exercia dintre, votant aquestes retallades. (Tan cecs estan tots? O es que estem entrant en una època de pensament únic?)

INDIGNANT és que TOTS  els polítics es defensin corporativament enlloc de fer autocrítica i assumir que alguna cosa no estan fent bé quan la gent no té por de sortir al carrer a protestar. (Avui n’he escoltat alguns que han moderat el discurs, me n’alegro. Però l’espectacle que van donar el dia 15 amb les seves crítiques als manifestants i alabances a Felip Puig donava la raó als qui diuen que tots són iguals).

INDIGNANT és que mentre es voten retallades i es difama o es ridiculitza el moviment del 15M, en Millet és al carrer.

INDIGNANT és la prepotència –i la incompetència, tot sigui dit- del conseller Felip Puig.

INDIGNANT que l’Artur Mas  faci declaracions solemnes justificant l’ús de la força contra aquells que protesten perquè no hi altra forma de fer sentir el seu malestar quan és el seu partit, el seu govern i els seus companys de poder (PP i Laporta) els que s’han passat –i molt- de la ratlla.

No ignoro les dificultats, les contradiccions, el poti-poti, les mancances, les possiblitats d’instrumentalització,  les imprecissions i els aspectes  molt discutibles del processos assemblearis que  aquests dies estem vivint.

Però tot i això,  tot i sabent-ho, prenc partit decidit per aquest moviment.

Veure exercir el poder d’una manera INDIGNA, veure els que manen comportar-se, manipular i governar INDIGNAMENT només fa créixer la meva INDIGNACIÓ que proclamo de d’aquest modest blog i que proclamaré on calgui.

Després del que va passar els dia 15 de juny, encara estic més i més INDIGNADA.

I deixo, per acabar,  una lista d’articles que són crítics amb l’actuació del Govern i ajuden a reflexionar des de punts de vista que no son els del poder:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s