10 idees per col.laborar amb el Comerç Just


comerç just

De vegades compreu algún producte en alguna botiga de Comerç Just però penseu que no és suficient. Voldríeu col.aborar de forma habitual amb el Comerç Just i no sabeu com fer-ho. Aquí us deixo 10 idees perquè pogueu contribuir al Comerç Just, de forma modesta però sistemàtica, a la mesura de les vostres capacitats i disponibilitats.

1. No compreu productes de comerç manifestament injust. És a dir, productes que hagin estat denuncitas per la seva falta d’ètica (treball infantil, discriminacio d’brers i obreres, contaminació ambiental, etc.)

2. Localitzeu la botiga de ComerçJust que tingueu més a prop de casa vostra o de la vostra feina. Que no calgui fer una excursió, vaja,  per anar-hi a comprar.

3.Tasteu els productes de Comerç Just. Un cop tastats, us convenceran i ja no mirareu tant el preu.

4. Trieu un producte dels que consumiu habitualment (sucre, xocolata, arròs, té, etc.) i compreu-lo sempre de Comerç Just.

5. Compreu algún producte de Comerç Just que hagueu de fer un regal: amic invisible, tió, detalls a la feina, etc. I que el receptor sàpigue que és un producte de Comerç Just. És una forma de fer-ne propaganda i ressó.

6. Aporteu productes de Comerç Just si heu d’organitzar una festa social: aniversari, casament, despedides, etc.  I que els assistents sàpiguen  la procedència i puguin tastar i conéixer el producte. Això té un efecte propagandístic i difusor.

7. Feu-vos socis d’alguna associació de Comerç Just (la que tingueu més a prop de casa vostra, la del votre poble). Les quotes no són altes.

8. Si teniu temps, oferiu-vos com a voluntaris a la botiga o associació més propera. Podeu oferir una tarda o un matí a la setmana, generalment fan falta persones per a desptaxar i fer permanències a les botigues. També podeu oferir-vos com a voluntaris per alguns ocasions senyalades en les que fa falta gent: festes al carrer, campanyes de promoció, etc. Això només us implicaria un o dos dies a l’any i ajudarieu molt. Generalment fa falta gent!

9. Feu tastar els productes de Comerç Just als vostres amics i coneguts quan vagin a casa vostra.

10. Pressioneu les vostres autoritats municipals o les vostres autoritats laborals perquè comprin i ofereixin productes de Comerç Just allà on tinguin competència  (per exemple: el café, el té o el sucre de les cafeteries de la feina;  els productes dels lots de Nadal, etc.)

Són petits grans gestos que ajuden a canviar el món de la injustícia.

Principis del Comerç Just

Associació Comerç Just de Molins de Rei

Altres links

El Comercio justo en 6 pasos

Productos de Comercio Justo

¿Y  tú qué sabes del Comercio Justo?

Principios del Comercio Justo

Entrevista ¿Por qué el Comercio justo?

Repercusiones en los productores. Café de Oaxaca

Uma outra saída

Efectos del Comercio Justo sobre la comunidad

Anuncis

One response to “10 idees per col.laborar amb el Comerç Just

  1. Exelente! No cuesta nada, cada vez q1ue compremos miel, té, chocolate o una camiseta, que sea de comercio justo. Un abrazo. Andrea.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s