Pandèmia


“Blancs, blancs, blancs” (1999) d’Ester Partegàs

L’epidèmia de la violència contra les dones s’estén de forma alarmant per tot el món. Sembla que només estiguin  contamintas alguns països que són els que acaparen titulars de premsa, però en realitat tots estan infectats.
Els recents informes de l’ONU, de l’OMS i d’Amnistia Internacional ems mostren les característiques i les xifres — esfereïdores- de l’extensió d’aquesta plaga invisible:

 • La  forma més comú de violència és la violència física infligida per la parella.
 • Almenys una de cada tres dones ha estat colpejada, obligada a mantenir relacions sexuals o ha patit algun tipus de maltractament al llarg de la seva vida.
 • Les dones de 15 a 44 anys tenen més probabilitats de ser violades o maltractades que de patir càncer , accidents, malària o guerres.
 • Només 23 països dels 200 que composen l’ONU porten un registre i fan públiques les xifres dels assassinats de dones a mans dels seus companys.
 • Per les seves dades puc saber que, per exemple, a Austràlia, Israel, Sud-àfrica i els Estats Units del 40 al70% de les dones que van ser assassinades, ho van ser per les seves parelles o ex-parelles.
 • A l’Estat Espanyol, 57 de les 67 dones assassinades enguany ho han estat per les seves parelles i 8 pels seus familiars …
 • Es calcula que, a nivell mundial, una de cada cinc dones serà víctima de violació o d’intent de violació al llarg de la seva vida.
 • Entre 250.000 i 500.000 dones van ser violades durant el genocidi de 1994 a Rwanda; entre 20.000 i 50.000 ho van ser durant el conflicte de Bòsnia, a principis de la dècada dels 90.
 • Més del 80% de les víctimes del tràfic de persones són dones.
 • Més de 130 milions de nenes i dones han patit mutilació genital
 • Entre el 55 i el 95% de les dones que han estat físicament maltractades per les seves parelles mai no han demanat ajuda a ningú.

A això hauríem d’afegir els maltractaments psíquics, les pressions o els xantatges afectius que molts imposen a les seves companyes.

I no tenim vacunes ni tamiflú que ens protegeixi d’aquesta pesta!

Informes

OMS

ONU (UNIFEM)

Amnistia Internacional

Red Feminista

Campanya

“Talla amb els mals rotllos”

Notícies

KAOSENLARED

L’esquena del món

Blogs

Basta

Poemes i cançons per aturar la violència de génere

Diseñadores gráficos contra la violencia de género

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s