Benvinguda crisi


optimismo-contra-la-crisis

Llegint sobre la crisi per intentar d’entendre-la millor, he trobat, en un blog, aquesta fantàstica fotografia. La part principal, un cel negre d’oratge i tempesta que més aviat sembla un núvol tòxic. A la part inferior, uns paraigües de colors protegeixen la gent que no ha fugit en desbandada sinò que sembla mirar (o resistir?) el descomunal aiguat.
La fotografia es diu “optimisme front a la crisi” . Es pot ser optimiste quan es llegeixen les xifres de l’atur? es pot ser optimista quan cada dia escoltem la matraca diaria que si l’any passat es van vendre …posem per cas, tants paquets de klínex i aquest any un 30% o un 40% menys, tants parells de mitjons i aquest anys, tant un 30,2% menys. Com que les noticies son diarie,s la llista de productes és infinita. JA HO SABEM, estem en crisi. Sembla que és total, global, que durarà, que no hi ha solució a curt termini. I…?

Doncs bé,  jo sóc optimista. Crec que aquesta crisi -crisi en grec també vol dir canvi radical- ja està generant noves conductes i canvis de valors. En ambients on no s’havia valorat mai, al contrari, es comença a valorar socialment el fet de conservar les coses, de no llençar-les, de comprar coses de segona mà, el seny en la despesa, “mirar” molt bé la relació preu-qualitat-necessitat dels productes abans de comprar-los… Amics que havien muntat petites empreses de ramaderia o agricultura m’expliquen que ara venen més que abans perquè molta gent ha creat cooperatives de consum. Tot plegat és cosa del sentit comú que durant un temps semblava haver-se volatilitzat.

I si  la crisi és una oportunitat per canviar i actuar d’una altra manera?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s